Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fritidsskepparen : Navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget
Isbn: 978-91-1308-040-6
Förlag: Norstedts
Kategori:
Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: januari 2017

E-bok

Fritidsskepparen : Navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget

Fritidsskepparen innehåller allt du behöver kunna för att avlägga teoriprov för Förar- och Kustskepparintyg enligt NFB:s nya kunskapsfordringar, men fungerar lika bra för egna studier och för uppfräschning av gamla kunskaper.

Denna reviderade upplaga har ytterligare förnyats och anpassats till dagens moderna elektroniska navigation och det rörliga fritidsbåtslivet. Med det ökade intresset för båtliv följer ett allt större krav på fritidsbåtsmänniskor när det gäller navigation, sjömanskap, säkerhet, sjövett och miljötänkande.

Fritidsskepparen vänder sig till den som ägnar sig åt båtliv på sin fritid eller som vill göra det. Boken lär ut allt man behöver veta för att bli en bra båtförare: navigering dag och natt, med och utan GPS, hur farleder märks ut, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, väder och första hjälpen ombord. Teori och exempel varvas, med tydliga illustrationer och fotografier. Efter varje kapitel finns övningsfrågor till både Förar- och Kustskepparintyget. På bokens webbplats, www.fritidsskepparen.com, finns kompletterande frågor, nyheter som rör navigation och digitala sjökort med mera.

Från 1 januari 2017 har Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utarbetat nya kunskapsfordringar för Förar- och Kustskepparintyget. 2017 års upplaga av Fritidsskepparen innehåller de senaste tilläggen från NFB. Författaren, Bengt Utterström, har själv varit delaktig i arbetet med att fastställa kraven för dessa certifikat. Han håller dessutom kurser i navigation, VHF och radar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone