Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pojken på bron
Isbn: 978-91-8700-799-6
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: mars 2016

E-bok

Pojken på bron

”Så flydde hans medvetande iväg till fantasins värld, där allt fungerar som i tecknade filmer och slutar lyckligt, där döden inte finns. Floden som rann under honom blev till stilla havsvatten, de torra träden och buskarna till en vindsvept horisont som en drömsk linje mellan två harmoniskt blåa färger.”

Bokförlaget Langenskiölds novelltävling är en årlig tradition där barn och unga mellan 10 och 15 år uppmanas att skicka in berättelser på ett särskilt tema. Förlagets redaktion väljer gemensamt ut det vinnande bidraget.

Vinnaren i novelltävlingen 2015 blev Adam Bergström, 13 år, som i berättelsen Pojken på bron berättar om pojken Gorgis och hans liv i Houla, Syrien. Tävlingens tema var vatten. 

Juryns motivering lyder:

”Med stor realism och en närvaro i texten som får håret att resa sig på våra armar skildrar Adam Bergström krigets fasor. Tack vare ett imponerande researcharbete och en fin känsla för psykologi och karaktärisering förmedlar dessa tio sidor en komplexitet som är sällsynt både i nyhetsmedier och i de flesta manus vi får in av vuxna författare.”


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone