Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livets pendel
Isbn: 978-91-2714-811-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: december 2015

E-bok

Livets pendel

”Att lära sig leva med sina minnen innebär inte att glömma. Tvärtom, det som hände under Förintelsen måste ständigt hållas levande. Bara genom kunskap kan vi hoppas att sådant aldrig händer igen.” 

Livets pendel är en personlig minnesbok där Hédi Fried ger inblick i sina insikter om ondskans, lyckans och minnets kännetecken. I denna väv av minnesbilder, där nu och då skickligt flätas om varandra, följer vi med från det traditionella livet i staden Sighet i dåvarande Ungern, via erfarenheterna under det tyska förintelsemaskineriet och vidare till ett nytt liv i fred och frihet. 

Boken innehåller också en efterfrågad lärarhandledning som hjälper dagens lärare att tala även med unga elever om Förintelsen och dess mekanismer. På så vis kan boken bidra till de lärdomar som måste göras av varje ny generation för att sanningen inte ska falla i glömska.

Hédi Fried (född 1924) är författare och psykolog. Hon är djupt engagerad i att arbeta för demokratiska värderingar och mot rasism. Hon utgår i detta arbete från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes i staden Sighet i dåvarande Ungern (idag Rumänien), och kom efter befrielse från koncentrationsläger i Auschwitz till Sverige med Röda korsets bussar 1945.

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone