Jump to content
Cover for Nils Holgerssons underbara resa
Isbn: 978-91-7639-416-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2015
Narrator: Holger Calov
Length: 22 hours 32 minutes

Audiobook

Nils Holgerssons underbara resa

En vacker vårdag upptäcker Nils Holgersson, till sin stora förvåning, en liten tomte på gården där han bor. Han bestämmer sig för att spela tomten ett spratt och fångar honom med en gammal håv. Men när tomten till sist släpps fri är han mer än missnöjd och bestämmer sig för att straffa Nils Holgersson. Nils tuppar av, och när han vaknar har han krympt och blivit lika liten som en pyssling. Snart inser han att han kan förstå och tala med gårdens alla djur, och när han stöter på tamgåsen Mårten börjar äventyret på riktigt …

“Nils Holgerssons underbara resa” publicerades ursprungligen i två delar och är en av de mest älskade barnböckerna genom tiderna. Boken har översatts till över 60 språk och skrevs ursprungligen som en läsebok i svensk geografi.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone