Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svärdsriten (Sjunde Boken Av Trollkarlens Ring)
Isbn: 978-16-3291-308-1
Förlag: Lukeman Literary Management Ltd
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Fantasy & SF Unga vuxna
Tillgänglig sedan: juni 2015

E-bok

Svärdsriten (Sjunde Boken Av Trollkarlens Ring)

I SVÄRDSRITEN (del 7 av Trollkarlens ring), kämpar Thor med sitt förflutna, med vetskapen om vem som är hans far och frågan om han ska avslöja sin hemlighet. Han är åter Ringen, har Mycoples vid sin sida och Ödessvärdet i sin hand, och han är fast besluten att utkräva hämnd av Andronicus armé och befria sitt land – och äntligen fria till Gwendolyn. Men han blir snart varse att makter större än honom själv kan ställa sig i vägen.

Gwendolyn återvänder och anstränger sig för att bli den härskare som hon är förutspådd att vara och använder sin klokhet för att ena rikets splittrade styrkor och fördriva Andronicus för gott. Hon återförenas med Thor och sina bröder och är tacksam för en paus i allt våld och ett tillfälle att fira den återvunna friheten.  Men saker ändrar sig snabbt – alltför snabbt – och innan hon vet ordet av vänds hennes liv uppochned igen. Hennes storasyster, Luanda, blir en bitter fiende och rival om tronen, samtidigt som kung MacGils bror anländer med sin egen armé för att själv ta kontroll. Överallt finns spioner och tjuvar, och Gwendolyn lär sig att ingenting är säkert för en drottning.

Reece får äntligen chansen att låta kärleken till Selese blomstra, men samtidigt återkommer hans älskade från förr och han slits mellan de båda. Men tiden för vila ersätts snart av tid för strid igen, och Reece, Elden, O’Connor, Conven, Kendrick, Erec och till och med Godfrey ställs inför svårigheter som de måste övervinna om de ska överleva. Striden för dem till Ringens alla hörn, och det blir en kamp mot tiden där de måste fördriva Andronicus och rädda sig från att förgöras fullständigt. Mäktiga och oväntade krafter kämpar om kontroll över Ringen, och Gwen inser att hon är tvungen att göra vad som än krävs för att återfinna Argon och föra honom tillbaks.

I en sista, chockerande vändning i historien tvingas Thor inse att även om hans krafter är enorma, så har han också en hemlig svaghet – och den kan mycket väl innebära hans fall.

Kommer Thor och de andra att lyckas befria Ringen och besegra Andronicus? Blir Gwendolyn den drottning som riket behöver? Vad händer med Ödessvärdet, Erec, Kendrick, Reece och Godfrey? Och vilken är egentligen Alistairs hemlighet?

SVÄRDSRITEN erbjuder ett sofistikerat världsbygge och spännande karaktärer. Det är en storslagen berättelse om vänner och älskande, rivaler och friare, riddare och drakar, intriger, politiska ränker, om att bli vuxen och brustna hjärtan, ambitioner och svek. Det är en berättelse om mod, om att finna sitt öde och om trolldom. Det är fantasy som för läsaren till en helt oförglömlig värld och som tilltalar alla åldrar och båda kön.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone