Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag är skapad för stormen och striden och regnet: Christina Lillienstierna, krigsreporter och författare
Isbn: 978-91-7441-453-0
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: maj 2015

E-bok

Jag är skapad för stormen och striden och regnet: Christina Lillienstierna, krigsreporter och författare

När Dag Hammarskjöld landar i den oroliga Katangaprovinsen i nuvarande Kongo-Kinshasa i augusti 1960, står en svensk kvinna och väntar.

Det är Christina Lilliestierna, stjärnreporter på Vecko-Journalen. Totalt orädd har hon hyrt ett eget sportflygplan för att finnas på plats i djungeln när FN:s generalsekreterare anländer.

Utan att tveka kastar hon sig till synes handlöst ut i äventyr, ett stort risktagande framför allt i Algeriet under det intensiva inbördeskriget.

Varför är hon inte lika känd som Bang, snarast helt okänd? Trots uppdrag för många tidningar och hyllningar av legendarer som Herbert Tingsten och Olof Lagercrantz?

När en fransk politiker i åttiotalets Paris drar sig till minnes denna reporter blir Chris Forsne, själv utrikeskorrespondent, nyfiken. Utifrån intervjuer med Lilliestiernas vänner och anhöriga samt hennes brevromaner och dagböcker börjar Forsne lägga ett pussel för att förstå vem Christina Lilliestierna var.

Jag är skapad för stormen och striden och regnet beskriver ett fascinerande kvinnoöde. Christina Lilliestierna rör sig mellan världens konflikthärdar och krig, samtidigt som hennes privatliv balanserar på katastrofens rand. Hon kämpar mot sin förbittrade överklassmor, förlorar vårdnaden om två barn, träffar omöjliga män och är samtidigt en av tidens största korrespondenter, och så småningom författare.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone