Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Våra broilers i Bryssel - Möt EU-bratsen: Svenskarna som praktiserar i Europas främsta klätterskola
Isbn: 978-91-7423-829-7
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: december 2014

E-bok

Våra broilers i Bryssel - Möt EU-bratsen: Svenskarna som praktiserar i Europas främsta klätterskola

Ursprungligen publicerad i Café nr. 1 1996

I mitten av 1990-talet praktiserade ”EU-bratsen” som vi kallade dem i EU-kvarteren i den belgiska huvudstaden. De var välklädda, välutbildade och väldigt välartade. EU-bratsen myllrade fram i korridorer och kulvertar på jakt efter viktiga händer att skaka och kontakter att knyta. Inom räckhåll hägrade toppjobb inom EU eller exportindustrin.

Thomas Sjöberg besökte svenskarna som praktiserade i Europas främsta klätterskola.

Thomas Sjöberg är född 1958 och är verksam som journalist sedan mer än 35 år. Han har arbetat som nyhetsreporter inom dagspress, frilansat för populärpress och innehaft olika redaktörsroller, bl.a. 10 år på SAS ombordmagasin Scanorama. Han är känd för sina kontroversiella personporträtt och har skrivit uppmärksammade biografier över Ingvar Kamprad, Berth Milton och Ingmar Bergman. Mest känd är han för den bästsäljande boken Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken. 2011 mottog han Frilanspriset för sina journalistiska insatser.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna – i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage – journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt – i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone