Jump to content
Cover for Romerska kejsare i marmor
Isbn: 978-91-8759-341-3
Publisher: Mimer Bokförlag
Category:
Memoirs & Biography History Social and cultural history
Accessible since: December 2014

E-book

Romerska kejsare i marmor

Viktor Rydbergs unika bok om de romerska kejsarna har betraktats som ett litterärt mästerverk. I texterna demonstrerar han sin inlevelse i antikens tankevärld och förmåga att göra den levande för moderna människor, samtidigt som han åstadkommer psykologiska studier som fascinerar med sin originalitet och fördomsfria människouppfattning.

Viktor Rydberg (1828-1895) räknas som en av våra största författare. Han är främst bekant för sina dikter och romaner, men var även mycket framstående inom andra områden, däribland kulturhistoria. År 1874 kom den Romresa till stånd som han drömt om alltsedan 1850-talet. Besöket inspirerade honom till "Romerska kejsare i marmor". Med sitt djupa kunnande om antiken och sin skarpa psykologiska blick formar han häri på ett mycket vackert språk mästerliga porträtt av Julius Caesar, Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero, Hadrianus och Antinous, samt Marcus Aurelius.

Boken är för första gången försedd med fotografier på de marmorbyster som inspirerade Rydberg, regentlängd, förklarande fotnoter och efterord.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone