Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Titiyo, Titiyo! - Historien om Sveriges snabbast stigande stjärna
Isbn: 978-91-7423-384-1
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

Titiyo, Titiyo! - Historien om Sveriges snabbast stigande stjärna

“Titiyo, Titiyo!” publicerades ursprungligen i Slitz, nr. 2 februari/mars1990

I vår kommer äntligen den lp en halv värld väntar på. Frågan är om det släppts ett så genomarbetat och innehållsrikt svenskt debutalbum någonsin. Knappast. Detta album är det mest efterlängtade svenska förstlingsverket någonsin. Bara Ebba Gröns We’re Only in It for the Drugs (från 1979) kan konkurrera. Det är i det perspektivet man måste se plattan. En platta som tog Titiyo lejonparten av 1989 att spela in.

Lars Nylin, född 1958, har skrivit om bland annat musik, sport, populärlitteratur och resor sedan 1980. Han började på 1980-talet som musikjournalist i tidningar som Schlager (1980-talets ledande svenska rocktidning), Nöjesguiden och Pop och medarbetade sedan i tidningar som Café, Intrig och Dagens Nyheter. Därefter jobbade Nylin som talangscout på olika skivbolag parallellt med sportjournalistik för exempelvis Sportbladet och Offside.

Sedan 2008 är Nylin chefredaktör för webbtidningenMusikindustrin.se, som bevakar den svenska musikbranschen. Parallellt frilansar han som journalist och författare. Som författare har Lars Nylin bland annat varit medförfattare i den nostalgiskt tillbakablickande Tusen klassiker (Norstedts, 2012). I författarrollen agerar Nylin sedan 2013 som frilansande förlagsredaktör för Metronome Books, som från hösten 2013 ger ut musikbiografier.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone