Jump to content
Cover for Solförmörkelsedagen och andra noveller
Isbn: 978-91-7639-012-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Fantasy & Sci-Fi Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Anita König
Length: 2 hours 22 minutes

Audiobook

Solförmörkelsedagen och andra noveller

“Ju mer hon tänkte på saken desto säkrare blev hon, att det inte fanns någon dag på hela året, som hon hellre ville fira än den, då hennes vän solen skulle strida mot mörkret och efter en härlig seger gå fram i ny prakt och väldighet. Det var inte lång tid till den 17 april, men alltid var det tid nog att hinna få i ordning ett kaffekalas, och när solförmörkelsedagen kom, satt de allesammans och drack kaffe i mörkret.”

"Solförmörkelsedagen och andra noveller” är en novellsamling som kretsar kring folktro och sägner. Genom Selma Lagerlöfs lekfulla språk framträder berättelser som inte bara sammanflätar det mystiska med den mänskliga, utan de bjuder också på en underhållande utforskning av de legender som har format oss till de vi är i dag.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone