Jump to content
Cover for Gravskriften och andra noveller
Isbn: 978-91-8602-352-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Fantasy & Sci-Fi Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Marianne Holmberg Sguazzino
Length: 3 hours 18 minutes

Audiobook

Gravskriften och andra noveller

“Nuförtiden lägger visst ingen enda människa märke till det lilla korset, som står i ena hörnet av Svartsjö kyrkogård. Nuförtiden går allt kyrkfolket förbi det utan att ge det en blick. Och det är ju inte underligt, att ingen märker det. Det är så lågt, att klöver och blåklockor stå det upp till armarna och timotejen växer över det. Icke heller bryr sig någon om att läsa inskriften, som står där. De vita bokstäverna äro nästan alldeles bortregnade numera, och det tyckes aldrig falla någon in att söka stava ihop dem till ord …”

"Gravskriften och andra noveller" är en novellsamling där Selma Lagerlöfs lekfulla och fantasifulla berättarstil står i centrum. Genom oefterhärmliga gestaltningar och inlevelsefulla skildringar skapar Lagerlöf en litterär upplevelse som understryker hennes oersättliga bidrag till litteraturen.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone