Jump to content
Cover for Dödskallen och andra noveller
Isbn: 978-91-8602-348-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories Fantasy & Sci-Fi Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Anita König
Length: 1 hour 31 minutes

Audiobook

Dödskallen och andra noveller

Svartsjö sockens dödgrävare bestämmer sig för att bjuda in traktens invånare till julkalas. När han inser att ingen är intresserad av att delta beger han sig förtvivlat hemåt, där hans fru redan är i full gång med att förbereda festmåltiden. På vägen passerar han kyrkogården och i det bleka skymningsljuset ser han något vitt blänka till i det torra gräset. Vid närmare inspektion upptäcker han att det är en dödskalle, och i ett ögonblick av galenskap bestämmer han sig för att ta med den hem …

“Dödskallen och andra noveller” är en novellsamling skriven av den älskade författaren Selma Lagerlöf. Denna samling lyfter fram Lagerlöfs oefterhärmliga förmåga att väva berättelser som balanserar på gränsen mellan det mänskligt kännbara och det övernaturligt magiska.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone