Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Saratoga Simmare
Isbn: 978-91-7553-911-9
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2014

E-bok

Saratoga Simmare

Stephen Dobyns är poet, roman- och deckareförfattare. Flera av hans romaner, ex vis The two Deaths of Senora Puccini, har blivit film, men han är mest känd för sin deckarserie om anti-hjälten Charlie Bradshaw. När serien börjar är Charlie fortfarande polis och i ständig konflikt med sina chefer, sin fru, sina rika kusiner och med allt som han upplever som auktoritet. Hans hjältar och förebilder är amerikanska outlaws från Jesse James till Dillinger. Han lämnar poliskåren och blir privatdetektiv. En privatdetektiv som med okonventionella metoder lyckas lösa fall där polisen misslyckas. Serien utspelas till stor del i Saratoga som ligger i delstaten New  York, men som lika gärna kunnat legat på en annan planet än New York City. Saratoga är USAs centrum för hästkapplöpningar. Under galoppsäsongen sväller befolkningen och staden förvandlas från en liten stillsam landsortsstad präglad av jockeys och tränar till en lekplats för de rika och deras påhäng. När de rika försvinner igen blir en samling vinddrivna existenser över. Människor som är originella på gränsen till vansinniga; och ingen är mer originell än Charlies bäste vän Victor "kalla mig Vic" Plotz.

I "Saratoga: Simmare" har Charlie slutat som polis och arbetar som säkerhetsvakt i ett galoppstall. När ägaren blir mördad börjar Charlie leta efter gärningsmannen. Hans enda hjälp är en samling stallpojkar, jockeys och säkerhetsvakter. Han upptäcker snabbt att i en värld där en häst kan kosta miljoner är obekväma frågor inte  välkomna. Man hotar honom och när inte  hoten får honom att släppa tråden försöker man mörda honom vilket gör honom ännu mer besluten att hitta de som står bakom mordet. Hans metod att utreda brott består i att göra sig så obekväm att motståndaren inte  har något val, utan måste ta risker som bästa fall leder till att han blir avslöjad. I sämsta fall leder det till att Charlie blir mördad.

 

"The atmospere is as  welldrawn as the the characters. (…)  att  very diverting entertainment. Dick Francis had better look to his laurels. An American longshot named Dobyns is coming up on the outside." Boston Herald



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone