Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Östberga komvux - Matte för vuxna med särskild behov
Isbn: 978-91-7423-145-8
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Pedagogik Humor
Tillgänglig sedan: mars 2014

E-bok

Östberga komvux - Matte för vuxna med särskild behov

Brutalmatte för vuxna! E-boksutgåvan innehåller extrauppgifter och två soundtrack.

“Full och kåt kan du tänka dig att ligga med 92% av det motsatta könet. I nyktert tillstånd är motsvarande siffra 6 %. Hur många kan du supa snygga i ett rum med 86 personer av det motsatta könet?”

T-sprit, tjuvfiske och testosteronstinn polisbrutalitet är bara några av de ämnen som avklaras i Östberga komvux. Här får du som skolkade från matten en andra chans. Du lär dig räkna ut hur lång sträcka du kan köra en stulen bil innan den blir för het och måste dumpas, eller vilka arbetsgrupper som har bäst förutsättningar för att klara Kamasutras alla 300 ställningar.

Ebrahim Isaacs arbetade en period som vikarierande högstadielärare i matematik. Hans oortodoxa lektioner blev genast en succé bland eleverna, men efter att ha jobbat med tillämpad matematik som bland annat handlade om hur mycket man tjänade per flaska genom att bränna hemma fick Ebrahim ett samtal från rektorn. Han avskedades till elevernas stora sorg med omedelbar verkan.

När vännen Joel Uhr fick höra talas om detta kunde han inte få historien ur sitt huvud. Här fanns en pedagogisk dammlucka som behövde sprängas! En ny pedagogisk revolution stod för dörren och det var konstnären Olle Ljungström som skulle ge visuellt liv åt studiematerialet.

Det är med stor glädje vi nu ser resultatet av deras ansträngningar. I krocken mellan den torra matematiska retoriken, den punkiga attityden och de oväntade ämnesvalen uppstår en folkhemsbildare med humoristiskt tilltal – ett fem myror för vuxna. Vem har sagt att det är svårt med matematik? Östberga komvux ger alla en andra chans.

Ebrahim Isaacs befinner sig idag i prekariatets bottenskikt. Han tar de korta, ofta tunga och farliga jobb som erbjuds. Då han emellertid är ägare till det enmansbolag som utför arbetet, så står det VD på visitkortet. Tidigare har Ebrahim haft glamorösa och välbetalda arbeten som nattklubbschef, innovationsdirektör, leadsångare, författare och matematiklärare. Den sista av de nämnda titlarna var inte så glamorös men har adderats till listan då den till viss del har påverkat innehållet i boken, Östberga komvux – Matte för vuxna med särskilda behov.

Joel Uhr är musiker, kompositör, filmarbetare, konstnär, författare och screentryckare. Han är född och uppvuxen i Stockholmsförorten Östberga, men bor sedan 2013 i Malmö. Joel har fyra barn, fru och en Honda XL 500 från 1976.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone