Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Historiens största spioner : Den chockartade sanningen bakom rubrikerna
Isbn: 978-91-5525-975-4
Förlag: Bokförlaget Semic
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2013

E-bok

Historiens största spioner : Den chockartade sanningen bakom rubrikerna

Skurkar, hjältar, tokstollar, oskyldiga offer ... Världens stora spionaffärer har haft alla sorters huvudpersoner. I den här boken får vi träffa människorna bakom några av de mest sensationella fallen:
Mata Hari var nakendansösen som tog Paris med storm under åren före första världskriget. Myten talar om en hänsynslös vamp som blev storspion och lurade franska militärer att lämna ut hemligheter. Men i själva verket fanns det andra som drog in henne i ett osynligt nät som hon inte kunde ta sig ur ... 
Stig Wennerström var den solbrände, välklädde svenske flygöversten som alltid sågs på ambassadernas cocktailpartyn. Sverige drabbades av en chock när det avslöjades att han lämnat ut militära hemligheter till Sovjetunionen.
Sidney Reilly var verklighetens motsvarighet till James Bond. Han gjorde ett djärvt försök att störta den ryska bolsjevikregeringen 1918 – men blev lurad i en fälla och skjuten i en skog utanför Moskva. Eller? Somliga påstår att han överlevde och bytte sida ...
Gunnar Wall presenterar i denna bok en rad sensationella spionfall. Två av huvudpersonerna, Arne Treholt och Stig Bergling, berättar dessutom i boken med egna ord hur de i dag ser på vad de gjort.

Omslagsformgivare: Marianne Lilliér


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone