Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Se dem inte i ögonen
Isbn: 978-91-7036-770-0
Förlag: Storyside
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2012

E-bok

Se dem inte i ögonen

Högfjällshotellet är överbelagt, konferenshallen fullsatt av politiker, militärer, journalister och utländska honoratiores. Folk och Försvar håller sin årliga rikskonferens. Sveriges kvinnliga försvarsminister deltar liksom rikspolischefen, också hon kvinna. Dagens huvudtalare, landets överbefälhavare, har just avslutat sitt anförande och ordet är fritt.

En man reser sig. Han talar om fosterlandskärlek och om förräderi. Vad är det han pekar mot ÖB med? En tiondels sekund för sent inser säkerhetsfolket vad som sker. Skottet tränger in vid näsbenet. I vindfånget hinner säkerhetsmännen upp honom och brottar ner honom. Någon ropar att ÖB är skjuten!

Den som berättar är Siv Dahlin som tidigare arbetat på skinnfabriken i den lilla byn i Dalarna men nu fått anställning som städerska på Högfjällshotellet. Här arbetar hon tillsammans med en brokig skara svenskar och gästarbetare från flyktingförläggningen Kläppen. Siv har åter hamnat i en häxkittel av våld och dramatik.

Konferensen fortsätter trots allt, men var finns den franske generalen som är nästa man på talarlistan? Säpo kollar varje rum och bombhundar får sniffa igenom hela hotellet.
Fast hat luktar ju inte...


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone