Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Himmel och helvete : Mord i Knutby
Isbn: 978-91-3714-005-6
Förlag: Bokförlaget Forum
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2012

E-bok

Himmel och helvete : Mord i Knutby

"Hon har gjort ett kanonjournalistiskt arbete." SVT God morgon Sverige

"Spännande, skrämmande och lärorikt om Knutby" Eskilstuna-Kuriren

Det här är berättelsen om en av Sveriges märkligaste kriminalhistorier någonsin. Det är också en berättelse om religionens kraft och makt över människan, och hur den kan spränga alla moraliska gränser.

Barnflickan Sara Svensson strävade efter Guds nåd. Natten till den 10 januari tog hon bilen till Knutby. Hon sköt ihjäl pastorsfrun Alexandra Fossmo och försökte därefter mörda sin före detta granne Daniel Linde.

Skotten blev upptakten till en av de mest uppmärksammade mordhistorierna genom tiderna, men också till en intensiv teologisk debatt där religionsforskare och sektexperter började diskutera det religiösa tillståndet i Sverige.

Hur kunde en kristen miljö tillåta att en ung, djupt religiös kvinna blev en kallhamrad mördare? Varför såg ingen pastor Helge Fossmos manipulativa drag? Vem bär ansvaret - Sara Svensson, Helge Fossmo eller församlingen i Knutby?

Terese Cristiansson är frilansande journalist med bakgrund som bland annat kriminalreporter på Expressen. Hon var en av de första journalisterna på plats i Knutby och har sedan dess ingående följt utvecklingen i församlingen. Himmel och helvete. Mord i Knutby är hennes debutbok.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone