Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mitt positiva liv
Isbn: 978-91-1304-838-3
Förlag: Norstedts
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2012

E-bok

Mitt positiva liv

I Sverige var Andreas Lundstedt den första offentliga personen som valde att gå ut med att han är HIV-positiv. I Mitt positiva liv berättar han sin historia.

Vi känner Andreas Lundstedt från Alcazar, musikalscenen, Melodifestivalen och en mängd andra glamorösa och glittriga sammanhang. Men under mer än ett decennium bar Andreas på HIV, han bar det själv och dolde det för alla, till och med sin familj.

I Mitt positiva liv får vi för första gången höra Andreas historia från början. Från uppväxten i Knivsta med talangjakter, showande och tonårsförälskelser till showgruppen Stage Four tillsammans med Lisa Nilsson, Peter Jöback och Lizette Pålsson i slutet av 80-talet. Åren som aerobicsledare i New York med sena partynätter, vänskapen med Mona Seilitz och starten med Alcazar som inom kort hade lagt världen för sina fötter. Turnéerna, kärlekarna, karriären.

Och mitt i alltihop: Dagen-när-Andreas-fick-veta-att-han-skulle-dö-dagen.

"Det här är en bok om min resa så som jag ser den, den jag gjorde från det att jag fick veta att jag var hiv-positiv till dess att det ett decennium senare stod i tjocka svarta bokstäver på varje löpsedel över hela Sverige.

Jag har HIV. En del av mig själv som jag brukar kalla för HIV-Stina. Min mörka medpassagerare. Mitt HIV. Mitt liv.

När jag skrev den här boken så fanns inte ännu officiella rapporter från forskare och läkare som visade att man faktiskt inte smittar en annan person när man tar medicin. Det visste man inte då. Det är en information som idag finns tillgänglig för alla och som har förändrat mycket. Boken är fortfarande Min historia, så som den såg ut då."


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone