Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ryssdisco
Isbn: 978-91-8721-920-7
Förlag: Ersatz
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2012

E-bok

Ryssdisco

»Mer hoppfulla texter avseende människans möjligheter att överleva i en galen värld har jag sällan läst.«
Per-Axel Svensson, Borås Tidning

Sommaren 1990, när Sovjetunionen led mot sitt slut och alla som kunde beslutade sig för att »go west«, satte 23-årige Vladimir Kaminer på sig sin söndagskostym och tog tåget till Östberlin. Fyrtioåtta timmar senare anlände han till Berlin-Lichtenberg. »De första berlinarna vi lärde känna var zigenare och vietnameser. Vi blev snabbt vänner.«

I dag är Kaminer en etablerad författare i Tyskland, vars böcker säljer i stora upplagor. Han driver ett ryssdisko, skriver krönikor i ett flertal tidningar och har ett eget radioprogram.

Ryssdisco är Kaminers debutbok från 2001 och innehåller 50 berättelser från vardagens Berlin. Kaminer beskriver verkligheten som den ser ut utanför hans dörr. De minsta berättelserna kan också vara de största. Turkarna i kebabkiosken intill visar sig vara bulgarer, den försynte tjänstemannen på arbetsförmedlingen möter man på bögklubben om natten, och de vietnamesiska cigarettförsäljarna visar sig i själva verket vara från inre Mongoliet. Kaminers hjältar har fullt upp med att ordna uppehållstillstånd, reda ut komplicerade kärleksaffärer och hanka sig fram på obskyra arbeten i storstadsdjungeln.


»Kaminers hemlighet är den milda satiren. Han är en normalitetens Candide.«
Die Welt


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone