Jump to content
Cover for En ö i havet
Isbn: 978-91-7348-456-5
Publisher: Bonnier Audio
Category:
Children's books
Accessible since: May 2012
Narrator: Melinda Kinnaman
Length: {0} hours {1} minutes 6 hours 0 minute

Also available as: E-book
Audiobook | 28 days for loan

En ö i havet

Systrarna Steffi och Nelli är tolv och sju år gamla när de skickas till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. De drömmer om ett paradis, men möts av en karg verklighet.

Annika Thors "En ö i havet" är en gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget.

Systrarna Steffi och Nelli vet ingenting om Sverige, bara att de ska bo på en ö i Göteborgs skärgård. De drömmer om en semesterort med palmer längs strandpromenaden, ett piano och en hund. När de kommer fram är ingenting som de väntat sig. Där finns bara hav och sten, sjöbodar och fiskebåtar... Det luktar fisk och ingen talar deras språk. Inte får de bo tillsammans heller. Steffi bor hos tant Märta och Nelli hos tant Alma. Och det blir inte bättre när de börjar skolan. Steffi blir retad för sitt mörka hår och sin brytning och har svårt att försvara sig med sina knappa språkkunskaper.

Under uppväxtåren i Sverige blir breven från föräldrarna en livlina, men också en ständig källa till oro. Steffi förstår att deras situation är mycket svår, och förhoppningen att familjen ska återförenas i Amerika blir allt svagare.

I böckerna om Steffi och Nelli skildras systrarnas livsöden - skolgång, vänskap, förälskelse, mognad - i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.

"En ö i havet" är den första boken om Steffi och Nelli. Den följs av "Näckrosdammen", "Havets djup" och "Öppet hav".


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone