Jump to content
Cover for Den försvunna staden - Almandrarnas återkomst del 1
Isbn: 978-91-8548-931-2
Publisher: Tundell Salmson audio
Category:
Children's books Fantasy & Sci-Fi 6-9 years
Accessible since: May 2012
Narrator: Tomas Bolme
Length: 51 minutes

Audiobook

Den försvunna staden - Almandrarnas återkomst del 1

Fantasy för yngre barn
Rian är tio år. Hans farfar har gått till byn för att försöka byta kvastar mot mat. Hemma sitter Rian ensam. Han längtar efter farfar, mat och värme. När det knackar på dörren tror han att det är farfar men in kliver istället en almander.

För länge sedan levde alamandrarna jämsides med människorna och kämpade mot ondskans krafter. En av dem har nu återvänt och Rian dras in i ett spännande äventyr.

“Den försvunna staden” är första delen i fantasyserien Almandrarnas återkomst.

Jo Salmson är en pseudonym. Författaren, som är fantasy-fantast, bor på Kungsholmen i Stockholm. “Den försvunna staden”är hennes debutbok. Uppföljaren “Silveramuletten” kommer som ljudbok i maj 2008. Jo Salmson planerar att skriva fem böcker i serien om Alamandrarnas återkomst.

“Så har unga, svenska bokslukare fått ett inhemskt och lättläst svar på norske Ruben Eliassens fantasyserie Phenomena./.../Det bästa beviset för att Alamandrarnas återkomst är en lyckad serie är att en tioåring jag känner, som haft det lite trögt med läsandet, blev klar med första boken på en eftermiddag och direkt undrade när nästa skulle komma.”
Hanna Höglund, Expressen/Kvällsposten

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone