Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett liv i mörker
Isbn: 978-91-3713-806-0
Förlag: Bokförlaget Forum
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: februari 2012

E-bok

Ett liv i mörker

När Johan Egonsson växer upp finns våldet och glåporden ständigt i hans närhet. Han blir svårt mobbad i skolan och känner sig hela tiden utanför. När föräldrarna tar ut skilsmässa försvinner det sista av tryggheten i hemmet. Vid en klassresa till Gröna Lund möter Johan ett gäng skinheads som i hans hand stoppar en broschyr om Sverigedemokraterna. Någon har sett honom. Efter en tid tar han kontakt med partiets lokala förening hemma i Småland. Det här blir början på Johans resa in i mörkret.

På ett av Sverigedemokraternas möten får han kontakt med en krets som är villig att ta till ytterligheter för att hålla Sverige svenskt. Johan dras in i en spiral av allt grövre våld och kriminalitet. När han till slut känner att det har gått för långt får han lära sig att den grupp han tillhör lämnar man inte ostraffat.

Ett liv i mörker ger oss ny insyn i de högerextrema rörelserna i Sverige samtidigt som det är en drabbande skildring av hur snett man kan hamna när man upplever utanförskap. Johan Egonsson beskriver öppenhjärtligt sin långa och svåra väg ut ur mörkret och hur kärleken till sonen hjälper honom att bli en ny människa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone