Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Taxi
Isbn: 978-91-7389-840-9
Förlag: Atlas
Kategori:
Memoarer & Biografier Noveller
Tillgänglig sedan: februari 2012

E-bok

Taxi

Taxichaufförer skär genom samhället i sina bilar. De har blicken i backspegeln och örat mot asfalten. De kör oss till bröllop och begravningar, till akuten eller till älskaren mitt i natten. Detta är deras historier. Följ med in i fängelser och fuktiga källarlokaler, till vackra villakvarter och lyxkrogar – från New York till Nairobi. Taxi är tjugotre resor, tjugotre livsöden från en värld i rörelse.

”Taxi är en riktig sidvändare.” (Aftonbladet)

”Det är en mycket bra och intressant bok … skenbart enkel i sin grundidé – hon låter en serie taxichaffisar från olika storstäder berätta sin livshistoria – men resultatet blir oerhört spännande, och boken är rent konstnärligt (för visst handlar det här om journalistik som skön konst) betydligt mer försåtligt komplex än enkelheten ger sken av.” (Göteborgs-Posten)

”Läs Taxi!” (Journalisten)

”Direkt och övertygande … Efter avslutad läsning är det bara att konstatera att boken med alla sina olika människoöden griper tag på ett sätt som jag, skam till sägandes, faktiskt inte hade väntat mig.” (Svenska Dagbladet)

”Öppnar dörren till en främmande, mycket nära värld, som man gör till sin. Ett missbrukat ögonvittne visar sig vara ett fantastiskt sanningsvittne som säger så mycket om det samhälle där vi lever.” (Anders Ehnmark)

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone