Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Störningsfri elektronik
Isbn: 978-91-4410-025-8
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
IT & teknik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Störningsfri elektronik

Denna omarbetade upplaga av Störningsfri elektronik ger klara besked om hur ett störsäkert kretskort, en störsäker apparat och ett störsäkert system skall konstrueras. I boken behandlas även hur en störsäker processanpassning, kommunikation och matning skall ske. Vidare ges en överblick över gällande störnormer och deras realitet betonas. Boken omfattar även anvisningar för genomförande av störtester och för felsökning.

Den här upplagan har kompletterats med nya kapitel som möjliggör bättre teoretisk förståelse av följande områden:
– jordning och potential utjämning i stora installationer – beräkningar av kopplingar mellan störkällor och elektroniken – störningsproblem orsakade av kraftelektroniken – elektriska passiva och aktiva filter – speciella störningsproblem hos mätinstrument – beräkningar i samband med atmosfäriska fenomen – elektromagnetiska fält – antennteori – erfarenheter med nya EMC standarder – överföringar, dämpning och signaltransmission i mångledarkablar – passiva komponenter och verkligheten.

Inom EU har man på ministernivå beslutat att samtliga produkter, som skall säljas på EU-marknaden, måste uppfylla EMC-krav 1992. Beslutet, som kallas EMC Direktiv 89/336/EEC, har resulterat i Lag om EMC SFS 1992:1512. Resultatet av detta är bl.a. en obligatorisk ”CE”-märkning av nästan alla elektriska och elektroniska produkter från 1 januari 1996. Boken ger de kunskaper som behövs för att uppfylla EMC-krav.

Boken är avsedd för studerande på ingenjörshögskolor och tekniska högskolor men även för konstruktörer av industrielektronik och deras kunder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone