Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Allmän pedagogik
Isbn: 978-91-4403-480-5
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Allmän pedagogik

Denna bok är tänkt att ge pedagogik- och lärarstuderande en introduktion till pedagogiken som teoretisk och filosofisk disciplin samt visa vilka problem och frågeställningar den allmänna pedagogiken kan arbeta med.

Författaren tar sin utgångspunkt i pedagogikämnets differentiering och övergår därefter till en analys av hur den allmänna pedagogiken kan förstås – är allmän pedagogik en deldisciplin, en moderdisciplin eller något däremellan? Vidare diskuteras en aktuell handlingsteoretisk position, närmare bestämt Dietrich Benners teori. I ett omfattande slutkapitel behandlas dessutom ett flertal aktuella allmänpedagogiska problem – från andragogik, myndighet och det fria samhällets pedagogiska paradox till intersubjektivitet och rättsfilosofi.

Allmän pedagogik är avsedd för studerande inom lärarutbildning samt andra samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar vid universitet och högskola. Den riktar sig även till andra grupper som vill ta del av diskussionen om fostrans, undervisningens och bildningens möjligheter och begränsningar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone