Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Herrens år 1402
Isbn: 978-91-7945-186-8
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Herrens år 1402

Sigmund Bödker hittas mördad i en stuga vid en gård en bit utanför Visby. Han är brutalt ihjälslagen, ansiktet är sönderrivet. Mordet ger intryck av att vara en hämndaktion, och eftersom den mördade är en ökänd lurendrejare och falskspelare finns det ett flertal misstänkta då ordensmännens betrodde spårhund, Thierry från Liège, kopplas in på fallet.

Samtidigt med upptäckten har Visbys fogde och den Tyska orden fullt upp med att förhindra en befarad dansk invasion och de är ovilliga att bistå med hjälp. Men mordutredningen leds så småningom mot prostitutionskvarteren och stadens sodomiter, och i stället för att komma närmare en lösning tycks fallet involvera allt fler av stadens inflytelserika invånare. För Thierry blir atmosfären mer och mer hotfull. Med risk för sitt liv tvingas han, trots detta, att nysta vidare i mordgåtan, och offren blir bara fler.

På klassiskt pusseldeckarmanér, à la Agatha Christie, leder Thierry läsaren genom de logiska förklaringarna mot den rafflande upplösningen – och självklart sker allt i enlighet med historiska fakta.

Detta är en spänningsroman för den historieintresserade läsaren som också vill lära sig om vardagen i medeltidens Visby. Det är en actionspäckad, ibland skrämmande skröna, som också ger oss en unik inblick i den medeltida Visbybons värderingar och ideal.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone