Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rubikon
Isbn: 978-91-8982-494-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Nils Jansson
Length: 11 timmar 50 minuter

Ljudbok

Rubikon

Sverige står inför ett ryskt angrepp. John Blixt, en veteran från den svenska specialstyrkan SOG, rekryteras till C-op, en hemlig sektion inom den militära underrättelsetjänsten.

John får i uppdrag att mörda den ryske general som är ansvarig för invasionsplanerna - men bör han följa order? Ska Sverige vara det land som skjuter först?

Läsaren av denna spänningsroman får följa John genom eldstrider med revolutionärer i Mali, pirater vid Afrikas horn, islamister i Afghanistan och terrorister i de svenska skogarna. När John till sist riktar sitt vapen mot dem som hotar freden i Sverige, ställs moraliska frågor om vad som är rätt och fel på sin spets.

Jesper Ahlin Marceta är journalist, författare och filosof. Han bodde i Georgien, som invaderades av Ryssland 2008, när det blev uppenbart att Vladimir Putin skulle återuppta den invasion av Ukraina som inleddes 2014. Han skrev "Rubikon" som en varning för svensk naivitet inför den ryska imperialismen. Tre månader efter att boken var klar föll bomberna över Kiev.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone