Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vänskap, skola, familjeliv : anpassningar och färdigheter för barn med autism
Isbn: 978-91-2746-075-1
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

Vänskap, skola, familjeliv : anpassningar och färdigheter för barn med autism

Vänskap, skola, familjeliv: anpassningar och färdigheter för barn med autism är skriven för dig som har ett barn med autism och vill få tips som underlättar vardagen och hjälper barnet att lära sig nya, viktiga färdigheter:

. kommunicera bättre
. skaffa en vän eller fler
. äta och sova bättre
. duscha, gå på toa, klä på sig
. ta till sig kunskap och trivas i skolan
. hitta roliga saker att göra på fritiden.

Du får följa tre barn - Ahmed 6 år, Simon 7 år och Alice 9 år - och se hur deras föräldrar och pedagoger lekfullt och i små steg lär barnen nya färdigheter eller anpassar miljön och kraven. Boken tar även upp hur det är att vara förälder till ett barn med autism och hur en utredning går till.

Bokens syfte är att hjälpa dig och ditt barn att ta vara på det som redan fungerar bra och bidra med nya färdigheter, tips och anpassningar som kan förenkla vardagen.

Det här är en fristående fortsättning på boken Leka, prata, äta som handlade om yngre barn. Nu vänder vi oss till dig som är förälder och har ett barn i åldrarna 6-9, andra anhöriga, logopeder, pedagoger och andra som träffar barn med autism.

Anna Backman (red.) är leg. psykolog och doktorand på (KIND), KI. Hon arbetar också som psykolog bland annat med neuropsykiatriska utredningar (barn och ungdomar), handleder skolpersonal och föreläser på olika utbildningar och universitet.

Kapitelförfattarna är psykologer, logopeder och en specialpedagog: Anna Backman (red.) Bella Berg, Malin Bruhn, Anna Fridell, Tiina Holmberg Bergman, Catrin Killander, Tobias Rasmussen, Charlotte Scocco, Ola Stadig, Dag Strömberg, Christina Tysk, Klara Wenneborg och Lilja Åsberg.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone