Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Historiens värsta katastrofer
Isbn: 978-87-2670-763-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia Humaniora Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Joachim Bergström
Length: 8 timmar 20 minuter

Ljudbok

Historiens värsta katastrofer

Vulkanutbrott, epidemier och jordskalv har vid flera tillfällen förändrat historiens lopp. Städer har försvunnit i aska, lava och lågor, eller ödelagts av pest. När digerdöden härjade i slutet av medeltiden dog omkring hälften av Europas befolkning och när den amerikanska östkusten drabbades av en våldsam orkan den 8 september 1900 dog åttatusen invånare i staden Galveston.

Fartygskatastrofer kan få så allvarliga konsekvenser som när världens vid tidpunkten största ångfartyg Titanic på sin jungfrufärd år 1912 kolliderade med ett isberg och endast 710 av de 2 224 ombord kunde räddas – eller när 9 300 människor drunknade när det tidigare kryssningsfartyget Wilhelm Gustloff torpederades av en rysk ubåt i Östersjön i januari 1945.

Vi har samlat arton dramatiska berättelser om historiens värsta katastrofer. Kom nära offren, hör de överlevandes gripande berättelser och träffa hjältarna som satte livet på spel för att rädda andra.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone