Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den amerikanska maffian
Isbn: 978-87-2638-168-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Den amerikanska maffian

I mitten av 1800-talet är Sicilien en utfattig ö som präglas av total laglöshet. Mitt i anarkin uppstår hemliga brödraskap av före detta bönder och arbetare. Dessa utvecklas så småningom till det fruktade brottssyndikatet Cosa Nostra. Några år senare strömmar tusentals italienska invandrare in i New York – och med dem följde den sicilianska maffian.

På 1920-talet förbjöds vermouth, vin och whisky i USA. Lagarna mot alkohol skulle rädda landet undan våld och fattigdom men fick i stället ödesdigra konsekvenser: Kallblodiga mord, kriminalitet och korruption ökade drastiskt under åren 1920-33. Gangsterbossen Al Capone tjänar svindlande summor på att släcka de mindre nogräknade Chicagobornas törst efter alkohol, kvinnor och hasardspel. Hans brottsregister dryper av blod, men det blir en banal skatteskuld som sätter den både fruktade och beundrade storskurken bakom lås och bom ...

'Den amerikanska maffian' skildrar maffians framväxt och dess mest omstridda personer på ett gastkramande sätt.

'Allt om Historia' tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. 'Allt om Historia' är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone