Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Apboken : en helt vanlig ap-dag
Isbn: 978-91-7577-631-6
Förlag: Idus förlag
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: december 2018

E-bok

Apboken : en helt vanlig ap-dag

Vad äter egentligen en apa till frukost? Och lunch? Häng med under en dag i det här apgängets liv så får du reda på det. Kanske är de precis som vi.

Den här charmiga, tokiga, upptempoboken är en bok att bli glad av! Aporna i boken vars dag vi får följa är fulla av energi med målet att avdramatisera barns ätande. Boken passar framför allt alla apälskare, stora som små men riktar sig även till barn som har ätsvårigheter. Boken har tagits fram efter samtal med BarnRehab Skåne och är därför full av kopplingar till hur de behandlar de barn som har svårigheter gällande mat, till exempel att maten läggs upp lekfullt på tallrik, att man arrangerar picknick, att man ibland kan behöva bli matad eller att man får vara med och laga maten.

”Som en pratglad, tokrolig stand up comedy är denna extra-alltbilderbok av författaren Staffan Karlsson [...] Just det ... vi får även lära oss hur larven blir fjäril och träna matte genom att räkna zebror och boken avslutas med en ’ap-god’ receptsamling [...] Dialogen är en lekfull drift med språk och uttryck [...] De något Dr. Seuss-liknande serietidningsillustrationerna med klängande, skuttande, grimaserande, böjliga, mycket uttrycksfulla apor som matchar textens anslag och känsla perfekt. Allt sker i ett hejdlöst tempo och frågar du mig går dessa apor på något helt annat än smoothies! Barnhumor? Kanske det!”  BTJ-häfte 1, 2018, Maria Nestorzon


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone