Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Celias döttrar
Isbn: 978-91-0017-832-1
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Celias döttrar

Underhållning av bästa märke!Celia Lytton bröt mot alla konventioner när hon som nygift begärde ett arbete i maken Olivers bokförlag. Detta var i seklets början när kvinnor förväntades vara enbart vackra och föda barn. Celia visade att hon klarade detta och mer därtill. Hon bidrog i högsta grad till alla framgångar. Trots att hon gått igenom mycket, inte minst en uppslitande kärleksaffär, står hon fortfarande stark och håller samman familjen.

Förlaget blomstrar och en ny generation Lytton ska så småningom ta över. Celias vackra, beundrade, bortskämda tvillingdöttrar Adele och Venetia växer upp med världen för sina fötter. Men efter det glada 20-talets bekymmerslösa liv i swinging London börjar orosmolnen hopa sig. Venetia ser sig själv förödmjukad och avvisad i vad som skulle vara det perfekta äktenskapet. Adele förälskar sig i en franskjudisk förlagsman och blir så småningom fast i ett krigshärjat Paris med sina två små barn. Nu, och först nu, visar tvillingarna vad de verkligen går för - inte för inte är de sin mors döttrar.

Det finns andra faror som hotar: för Barty Miller - som barn räddad ur Londons slum av Celia, nu begåvad, ambitiös och en total kontrast till tvillingarna - när hon utsätts för en frestelse med katastrofala följder; för Laurence Elliott från familjens New York-gren som fullkomligt besatt förföljer den enda kvinna han någonsin älskat.

Starka, envisa, modiga Celia, som fört förlagshuset Lytton till sådana framgångar, står inför nya utmaningar - hela hennes familjs lycka står på spel. Med humor och stark psykologisk insikt skildrar Penny Vincenzi livet kring ett engelskt förlagshus under 1900-talets första decennier. Historien om familjen Lytton är en briljant underhållningsroman, full av dramatik och tragik, passionerad kärlek och svartsjuka. Detta är den fristående fortsättningen på Ingen ängel.På detta hårt konkurrensutsatta område - stora kvinnoromaner - är Penny Vincenzi unik. Hennes intriger och personer må vara lika fantastiska som hos hennes mindre talangfulla rivaler, men yrkesskickligheten och energin i hennes böcker är säkert orsaken till att hon lämnar sina konkurrenter långt efter sig när det gäller försäljningssiffror. - The Bookseller



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone