Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Darling Mona
Isbn: 978-91-2715-749-1
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Darling Mona

Monas och Barbros mamma är död, en kvinna som har dominerat deras liv men inte nödvändigtvis på något bra sätt. Barbro har något motvilligt återvänt hem till sin Gustaf efter att ha flytt landet och sina egna depressioner och sin tristess, och Mona är kvar hos sin Albert på Mallorca.


Men i och med att hon måste återvända hem till sin mors begravning är Mona tvungen att försöka få perspektiv på sitt eget liv, inte minst på sin fruktansvärt tråkige make Torbjörn, som hon lämnade för charmige Albert. Vad var det som en gång drog dem till varandra, och varför gick de in i en så bedövande gemensam tristess? Det är höst i Sverige, hon träffar Torbjörn och inga svar är enkla eller givna.


Lena Ackebos båda romaner "Världens vackraste man" och "Kära Barbro" om systrarna Mona och Barbro har blivit älskade både av läsare och kritiker, för sin förmåga att gestalta livets olika skiften i stort och smått. Tillsammans med årets roman "Darling Mona", som är den avslutande i trilogin, skildrar de med skärpa och ömhet hur en syster, som tidigare känts så förutsägbar, genomgår en omvälvande förändring, och hur den andra känner sig insnärjd i sina egna rutiner. Och hur de båda ändå fortsätter att vara varandras mått och spegelbilder.


LENA ACKEBO debuterade som romanförfattare med "Världens vackraste man" 2016, som följdes av "Kära Barbro" 2017. Hon har tidigare varit verksam som serietecknare, med album som "Amen härregud" och "Fucking Sofo" bakom sig.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone