Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hellre vara djävulen (Tjugoförsta boken om John Rebus)
Isbn: 978-91-7701-818-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Hellre vara djävulen (Tjugoförsta boken om John Rebus)

Den efterlängtade, helt nya John Rebus-deckaren!

»Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« | Lotta Olsson, DN


När han motvilligt dragit sig tillbaka från yrkeslivet har John Rebus samtidigt gett upp de flesta av sina dåliga vanor. Det är bara en han inte lyckats bli av med: han kan fortfarande inte släppa ett olöst fall.
Men när Rebus börjar utforska händelserna bakom mordet på en glamourös kvinna på ett lyxhotell många år tidigare, vaknar det förflutna till liv igen med förnyad kraft. Rebus återser två gamla bekanta som är involverade i en utredning kring den brutala misshandeln av en maffiaboss. Och snart dyker ytterligare ett lik upp...
När Rebus börjar länka samman det förflutnas mysterier med nuets, upptäcker han att han inte är ensam om att vilja veta vad som hände i det där hotellrummet för fyrtio år sedan. Och att det finns någon som är beredd att göra allt för att brottet ska förbli olöst.
Hellre vara djävulen är den tjugoförsta boken om John Rebus.

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd världen över för sin romanserie om kommissarie John Rebus. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Gold Dagger, en CWA Diamond Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn. Hellre vara djävulen är den nya, 21:a boken om John Rebus - en uppslukande historia om makt, korruption och bittra rivaliteter som visar upp Ian Rankin och John Rebus när de är som bäst.

»Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Superbt berättad och omöjlig att lägga ifrån sig.« | Daily Mail

»Ett intrikat, suggestivt Edinburgh-mysterium med en blodig upplösning. Ännu en lysande bok i Rankins kriminalserie om kommissarie John Rebus.« | Crime Scene


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone