Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bli blodsockersmart : förebygg och påverka diabetes
Isbn: 978-91-7617-970-3
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Bli blodsockersmart : förebygg och påverka diabetes

Tänk dig att det finns en sjukdom som sprider sig som en löpeld över världen. De senaste 35 åren har antalet drabbade fyrdubblats och år 2030 spås 600 miljoner människor ha sjukdomen. Skrämmande! Tänk sedan att du själv kan påverka huruvida du och dina nära ska drabbas eller ej. Med så enkla saker som vad du stoppar i munnen varje dag, huruvida du rör dig eller ej och hur du lever. Mäktigt!

Sjukdomen jag pratar om är typ 2 diabetes, där högt blodsocker har en central roll. Högt blodsocker skadar nerver och blodkärl och leder till ökad risk för hjärtkärlsjukdom så som hjärtinfarkt och stroke samt cancer och skador på hjärnan vilket leder till försämrat minne och ökad risk för demens. Faktum är att dessa skador kan uppstå redan innan diabetes är ett faktum. Men åter igen, DU kan till stor del själv påverka detta!

Genom att bli blodsockersmart förebygger man inte bara diabetes, utan kan även bli symtomfri om man redan är drabbad. Man får också ett jämnare humör, skönare känsla i kroppen och lättare att hålla vikten och sötsuget i schack.

I denna bok får du lära dig allt om kopplingen mellan diabetes och kost samt hur du genom sju enkla strategier med praktiska tips och knep i vardagen blir blodsockersmart. Dessutom får du ett sexveckors kostprogram med härliga blodsockersmarta recept.

Boken är skriven för dig som ligger i riskzonen, som nyligen drabbats, som jobbar med eller har någon diabetiker i din närhet eller dig som vill undgå att en dag hamna där. Jag vill så gärna att DU ska förstå att DU har möjligheten att påverka!


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone