Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den första lagen
Isbn: 978-91-7697-913-6
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2017
Uppläsare: Nina Haber
Length: 12 timmar 56 minuter

Ljudbok

Den första lagen

På väg hem från ett kringflackande liv blir managementkonsulten Maria Wilkensen indragen i dramatiken kring en mördares första mordoffer. Gamla och obehagliga minnen väcks till liv.

Men Maria försöker fokusera på att återuppbygga sitt liv i det nygamla Göteborg. Som ensamstående mamma med en afroamerikansk son upptäcker hon dock att rasismen även har nått Sverige.

När hon en andra gång dras in i ett mord förvandlas Maria från vittne till jägare i hälarna på någon som drivs av rationell galenskap.

Med erfarenhet som projektledare på jordens mörkare platser, långt bortom de glättiga turistmålen, ser hon vinklar som polisen missar. Till slut hamnar hon i en konfrontation där hon ställs inför ett val hon hade hoppats aldrig behöva göra.

Den första lagen är en intensiv mördarjakt men handlar också om hur våld, mobbning, rasism och utsatthet driver människor att ta olika roller – både förövare och försvarare.

STEFAN CHRISTIERNIN arbetar som research affairs and innovation manager på NEVS. Han är fil.mag. i matematik, fil.dr. och docent i fysik samt professor i simuleringsteknik. Han har dessutom varit vicerektor vid Högskolan Väst, studierektor för forskarutbildningen och sitter i styrelsen för ett antal mindre företag.

Stefan har gett ut några enstaka noveller men skrivandet har framför allt handlat om en mängd vetenskapliga artiklar. Den första lagen är första delen i en spänningsserie om Maria Wilkensen.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone