Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Så länge min bror andas
Isbn: 978-91-7545-522-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: januari 2017
Uppläsare: Niklas Engdahl
Length: 13 timmar 51 minuter

Ljudbok

Så länge min bror andas

»En gripande och spännande historia …  mycket vältecknade och trovärdiga personporträtt … Set Mattsson har skapat ett stycke stor litteratur.« Bibliotekstjänst

»En gripande historisk roman och thriller, vars desperation och ilska smittar av sig på läsaren.« Borås Tidning

En fängslande historisk thriller om danska judars flykt till Sverige.

Sensommaren 1943 försämras situationen snabbt för Danmarks judar. De som kan flyr över havet till Sverige. En av dem är Gila Gerson. Kvar på ett sjukhus i Köpenhamn finns hennes älskade lillebror, Jakob. Innan den unga kvinnan lämnar sitt hemland ger hon sig själv ett löfte att till varje pris rädda sin bror.

Sent på hösten återvänder Gila till det ockuperade Danmark, och möts av beskedet att hennes bror är spårlöst förvunnen. Tillsammans med väninnan Ilse Pedersen påbörjar hon det desperata sökandet efter Jakob. I sin jakt får de hjälp av den danska motståndsrörelsen, och snart befinner de sig i livsfarliga situationer som sätter både deras vänskap och mod på prov.

Så länge min bror andas är en fängslande historisk thriller som skildrar krigets brutalitet. Parallellerna till dagens flyktingkriser är skrämmande. Set Mattsson har tidigare skrivit en kritikerrosad kriminaltrilogi om 40-talets Malmö.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone