Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mördarkommandot
Isbn: 978-91-8830-708-8
Förlag: Pub Lic
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2016

E-bok

Mördarkommandot

Regnet ligger tungt över Stockholm i november 1984. Olof Palme är statsminister i ett till synes tryggt och välskött land. De vänsterliberala värderingarna är sedan länge etablerade och "rättvisa för alla" är ledorden.

Sverige har två tv-kanaler och tre radiokanaler. En ung och orädd reporter vid namn Cats Falck på nyhetsprogrammet Rapport i TV2 har börjat gräva i vapen- och tekniksmugglingen mellan svenska företag och utlandet. Svenska freds har polisanmält Bofors för olaglig export av Robot-70 och Asea verkar vara inblandat i den s k Containeraffären, men än så länge vet man inte riktigt vad det är som hänt och inget åtal har väckts.

Svensk underrättelsetjänst får ett tips från utlandet om att ett östtyskt mördarkommando har rest in i landet. Anton Modin på militära SSI får i uppdrag av sin chef att varna Cats Falck. Hennes undersökning av Aseas och Bofors ljusskygga affärer med östtyska Stasi och Sovjet riskerar att urholka förtroendet för den svenska modellen och även att skada svenskt näringsliv. Den siste Cats Falck planerar att intervjua för sitt reportage är en chef på Asea i Västerås. Rapportredaktionen vill att Asea ska få möjlighet att försvara sig mot anklagelserna om smuggling innan reportaget går i sändning. Men den 18 november 1984 försvinner Cats Falck och hennes väninna Lena Gräns spårlöst efter en middag på restaurang Öhrns hörn på Södermalm i Stockholm.

Mördarkommandot bygger på verkliga händelser och är den sjunde fristående delen i thrillermästaren Anders Jallais serie om underrättelseoperatören Anton Modin. Jallais böcker om Sverige under det kalla kriget fortsätter att fascinera och ger kunskap och insikt om några av 1900-talets stora gåtor.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone