Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Operation Saif
Isbn: 978-91-8810-711-4
Förlag: Bokförlaget Nona
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2016
Uppläsare: Niklas Engdahl
Length: 14 timmar 38 minuter

Ljudbok

Operation Saif

Västvärldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstänksamhet, bitterhet och i många fall hat gentemot väst.
Trötta på att pressas, splittras och utnyttjas av väst bestämmer sig några muslimska ledare för att de en gång för alla ska skaka av sig det västerländska oket och samtidigt skapa en ny världsmakt. Västvärlden ska splittras och först ut är Västeuropa och EU. De ska få erfara vad Irak och Afghanistans befolkning fått utstå: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror. I största hemlighet rekryteras och tränas över tusen män till samma höga förmåga som världens främsta militära elitförband. Deras mål: att störta västvärlden i kaos och på sikt bana väg för en ny muslimsk stormakt.

Operation Saif är en skräckvision i romanform om de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sårbarhet vi själva byggt in i våra samhällen. Det är också en tankeställare till västvärldens medborgare om vad vårt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.

Erik Lewin har tidigare skrivit Almedalen har fallit som gavs ut sommaren 2015 och fick stor uppmärksamhet. Erik har mer än tjugofem års erfarenhet från underrättelse- och säkerhetsarbete. Som 25-åring rekryterades han till Sveriges hemliga elitförband SIG (numera en del av SOG) när det startades. Det senaste decenniet har Erik Lewin arbetat som säkerhets-rådgivare i bland annat Mellanöstern och Central-asien, och han är numera vd för ett säkerhetsföretag.

Under pseudonymen Adrian Andersson gav Erik Lewin 2012 själv ut boken Operation Scimitar. Operation Saif är en redigerad och omarbetad version av Operation Scimitar. Inte minst har den anpassats efter de senaste årens händelseutveckling.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone