Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 1984
Isbn: 978-91-8602-323-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Fantasy & SF Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: november 2013
Uppläsare: Björn Granath
Length: 13 timmar 15 minuter

Ljudbok

1984

Världen plågas av kriget mellan de tre stormaktstaterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget är konstant pågående och via tv-skärmar får befolkningen löpande information om framgångar och förluster, om fiender och allierade. Befolkningen i det som tidigare kallades England bevakas oavbrutet, i sina hem och var de än går. Minsta övertramp kan leda till fruktansvärda konsekvenser. På skärmar överallt visas bilden av Storebror, Oceaniens ledare, och partiets valspråk: Krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka ...

Klassikern "1984" publicerades för första gången 1949 och är en ständigt relevant reflektion kring konceptet med övervakningssamhällen.



Eric Arthur Blair, mer känd under namnet George Orwell, var en brittisk författare och journalist som levde 1903-1950. Han är främst känd för sina verk "Djurens gård" och "1984", två verk som kännetecknas av Orwells medvetenhet om social rättvisa och starka motstånd till totalitarism. Hans kulturella inflytande, både inom politik och populärkultur, ger sig till känna än idag.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone