Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dagens katastrofer
Isbn: 978-91-2968-996-9
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: juli 2013

E-bok

Dagens katastrofer

"Mamma brukar be Majken att inte oroa sig för det som inte är sannolikt, men då ger Majken alltid samma svar: för de som varit med om något hemskt spelade det ingen roll om det som hände var sannolikt eller inte. Om man dör i en flygolycka hjälper det inte att man egentligen skulle behöva flyga varenda dag i tiotusen år för att störta. Då räcker det med en gång."

Det är sommar i Vasastan och Majken tänker på katastrofer. I sin anteckningsbok använder hon röd penna för mord, gul för sjukdomar, grön för olyckor och lila för naturkatastrofer. Inte blir det bättre av att mamma kommer hem med en dreglande hund. Men mamma ser så ledsen ut när Majken inte blir glad att hon bestämmer sig för att låta Blunder stanna. Ett tag. Men ingen ska tro att det är för att Majken tycker att han är gullig. Ingen som äter bajs kan vara gullig.

Cilla Jackert är manusförfattare för film och teve. Hon har bland annat skrivit tv-serierna Spung, Lite som du och Svaleskär samt långfilmen Känn ingen sorg som bygger på Håkan Hellströms texter och musik.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone