Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jane Eyre
Isbn: 978-91-8602-311-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Length: 21 timmar 57 minuter

Ljudbok

Jane Eyre

Jane Eyres uppväxt kantas av grymhet. Efter att ha blivit föräldralös när hon var mycket liten tvingas hon bo hos sin morbror, men hennes morbrors familj accepterar henne inte, och den enda tröst hon får finner hon i litteraturen. När hon skickas iväg till en skola för fattiga för att studera blir skolgången blir om möjligt ännu värre än tillvaron i huset. Men när Jane får en anställning på det imponerande godset Thornfield Hall får hon en utväg och en frihet hon inte haft förut, och när hon träffar godsets ägare, Mr Rochester, inser de båda snart att de två hör ihop. Men Mr Rochester har en fruktansvärd hemlighet som riskerar att förstöra allt.

Berättelsen om Jane Eyres väg från ett liv i fattigdom och förtryck till ett liv som självständig och oberoende kvinna har fängslat läsare i generationer och räknas som en av vår tids största klassiker.



Charlotte Brontë (1816-1855) var en brittisk författare som bland annat skrev under den manliga pseudonymen Currer Bell. Charlotte Brontë är främst känd för romanen Jane Eyre som publicerades 1847, men har publicerat ytterligare ett fåtal dikter och romaner. Charlotte hade sedan tidigt en längtan efter att klara sig själv, men gav till sist upp drömmen om ett fritt liv och gifte sig 1854. Året därpå avled hon till följd av graviditetskomplikationer.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone